Polędwica lub comber z jelenia w grzybach
Polędwica lub comber z jelenia w grzybach
polędwica lub comber z jelenia, 1 – 2 cebule, 2 garście grzybów suszonych, sól, 3 owoce jałowca, 6 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 150 ml bulionu wołowego lub wody, cukier, tłuszcz do smażenia, 100 ml śmietany 12% Cebule pokroić w półplasterki. Podsmażyć na tłuszczu, dodać pokruszone grzyby i razem przesmażyć. Dodać jałowiec, ziele, pieprz, listek laurowy, wlać wodę lub bulion i dusić pod przykryciem, aż cebula będzie miękka. Polędwiczkę oczyścić, wykrawając wszystkie ścięgna i błony, osuszyć. Podsma... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, mięso, polędwiczki, polędwiczka, schab, sosy, polędwiczki w sosie
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję