Do tego dania mogą być użyte piersi kurczaka jak i perliczki. Ja użyłam piersi perliczki . 2 piersi perliczki (lub kurczaka), 2 łyżki masła, 2 brzoskwinie, 1 pełna łyżka miodu (u mnie faceliowy), sól, pieprz świeżo mielony, 1 goździk, 100 ml białego półwytrawnego wina, kilka listków rozmarynu, garść jeżyn Piersi umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i zmielonym goździkiem. Brzoskwinie obrać, wyjąć pestki, pokroić w cząstki. W garnku z grubym dnem zagotować miód, wrzucić brzoskwinie, zagotować. Piersi pods... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...