Pasta jajeczna z cukinią

Pasta jajeczna z cukinią

Pasta jajeczna z cukinią

Pasta jajeczna z cukinią i białym serem. 6 jajek ugotowanych na twardo, 250 g sera białego półtłustego, 1 nieduża cukinia – około 200g, pęczek szczypiorku lub garść solanki , 1 ząbek czosnku, kilka plasterków ostrej papryczki, sól, pieprz świeżo zmielony, Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać z łyżeczką soli i odstawić na 15 minut. Jajka rozgnieść. Dodać do nich pokruszony ser, odciśniętą cukinię i posiekany szczypiorek lub agretti . Dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Dokładnie wymieszać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.