Omlet cesarski - Kaiserschmarrn

Omlet cesarski - Kaiserschmarrn

Omlet cesarski - Kaiserschmarrn

Kaiserschmann to omlet , który po usmażeniu (pieczeniu) porwany na kawałki zostaje zapieczony. Dzięki czemu w środku jest miękki, a na zewnątrz chrupiący. Podawany był od 1832 roku w Cukierni Zaunera, działającej w cesarskim kurorcie Bad Ischl. Według różnych opowieści, omlet nazwany został na cześć Franciszka Józefa I, który się nim zachwycił. Kaiserschmann jest bardzo lubiany i popularny w Austrii. Często podaje się go jako słodkie danie główne. 4 jajka, 30 g cukru, 300 ml mleka 200 g mąki pszennej tortow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję