Ogórki faszerowane , ogórki nadziewane farszem mięsnym . Pomysł nie mój, a z przedwojennej książki kulinarnej „Kuchnia jarska” Jana Kazimierza Czarnoty wydanej w 1912 roku. Oczywiście w książce nadziewane są farszem bezmięsnym, postanowiłam zrobić farsz mięsny. 10 sporych ogórków gruntowych, 300 g mięsa wieprzowego lub drobiowego, 200 g ugotowanego ryżu (około 90 ml suchego ryżu), 1 nieduża cebula, 2 -3 ząbki czosnku, jeżeli mamy to sól z czosnkiem niedźwiedzim, sól, 1 - 2 łyżki posiekanej mięty meksykańskiej –... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...