Ogórki faszerowane

Ogórki faszerowane

Ogórki faszerowane

Ogórki faszerowane , ogórki nadziewane farszem mięsnym . Pomysł nie mój, a z przedwojennej książki kulinarnej „Kuchnia jarska” Jana Kazimierza Czarnoty wydanej w 1912 roku. Oczywiście w książce nadziewane są farszem bezmięsnym, postanowiłam zrobić farsz mięsny. 10 sporych ogórków gruntowych, 300 g mięsa wieprzowego lub drobiowego, 200 g ugotowanego ryżu (około 90 ml suchego ryżu), 1 nieduża cebula, 2 -3 ząbki czosnku, jeżeli mamy to sól z czosnkiem niedźwiedzim, sól, 1 - 2 łyżki posiekanej mięty meksykańskiej –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.