Mielonka drobiowa – domowa wędlina z kurczaka. Wędlinę przygotowałam w szynkowarze, urządzeniu do przygotowywania domowych wędlin, dużo lepszych niż sklepowe i na pewno duuużo zdrowszych. 2 kg mięsa drobiowego, 1,5 łyżki listków świeżego tymianku, 3 – 4 ząbki czosnku, sól, świeżo zmielony pieprz, 200 -250 ml bulionu drobiowego (najlepiej domowego), 3 -4 łyżeczki żelatyny. Mięso zemleć razem z tymiankiem i czosnkiem. Wlać bulion, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać żelatynę i dokła... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...