Mazurki to ciasta, które darzę wyjątkową sympatią. Na moim wielkanocnym stole musi pojawić się ich kilka. Przedstawiam przepis na mazurek migdałowy z miodem . Ciasto : 100 g miękkiego masła, 3 łyżki cukru, 2 łyżki miodu (u mnie wielokwiatowy), 3 jajka, 200 g mąki żytniej razowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. 50 g mielonych migdałów, 120 g rodzynków, 1/2 łyżeczki do kawy soli, masa migdałowa : 100 g płatków migdałowych, 100 g posiekanych migdałów, 100 g cukru, 80 g miodu, 2 łyżki śmietany 30%, 1 łyżeczka ekstr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...