Makaron ze szparagami – tagliatelle ze szparagami
Makaron ze szparagami – tagliatelle ze szparagami
Tagliatelle ze szparagami - pyszne danie na szybko, proporcje dla jednej osoby. 100 – 120 g suchego makaronu tagliatelle (lub podobnego), 3 szparagi białe, 3 szparagi zielone*, sól, cukier, ser twardy do posypania dania, 1 – 2 łyżki masła, Szparagi umyć, odłamać końcówki. Białe obrać. Szparagi pokroić w podłużne cienkie plastry – tagliatelle. 2 - 3 plastry zielonych szparagów zwinąć w ruloniki i włożyć do naczynia z zimną wodą. Naczynie powinno być wąskie, takie aby rulony się nie rozwijały. Makaron wrzucić ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szparagi, makaron, makarony, tagliatelle, sosy, dania z makaronem, ser biały
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję