Konfitura śliwkowa bez dodatku cukru. Same owoce z orzechami. 10 kg śliwek (węgierki), 3,5 kg gruszek, 500 g orzechów włoskich. Owoce umyć, osuszyć. Śliwki przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki. Wrzucić śliwki do garnka z grubym dnem. Gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Nie należy zapominać o mieszaniu gdyż śliwki mogą się przypalić :( Gruszki obrać, przekroić wzdłuż na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokroić w na 7 kawałków (tak mniej więcej). Gdy śliwki puszczą sok, wrzucić ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...