Jarzynka z rzodkiewek , rzodkiewki duszone są świetnym dodatkiem do dań mięsnych i nie tylko. Duszone rzodkiewki z książki Książka kucharska Idy Plucińskiej z 1927 roku. Tak przygotowane rzodkiewki są bardzo delikatne i smaczne. Jak pisała Ida Plucińska: „Jest to najsmaczniejsza i najdelikatniejsza jarzyna.” 250 g rzodkiewek, 2 łyżki masła, 1/4 – 1/2 mąki pszennej, sól, cukier, Rzodkiewki pokroić w plasterki lub zapałki, zalać wrzącą wodą i odstawić na 20 minut. Po tym czasie wylać wodę. Rzodkiewki włożyć do gar... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...