Jarzynka z rzodkiewek , rzodkiewki duszone są świetnym dodatkiem do dań mięsnych i nie tylko. Duszone rzodkiewki z książki Książka kucharska Idy Plucińskiej z 1927 roku. Tak przygotowane rzodkiewki są bardzo delikatne i smaczne. Jak pisała Ida Plucińska: „Jest to najsmaczniejsza i najdelikatniejsza jarzyna.” 250 g rzodkiewek, 2 łyżki masła, 1/4 – 1/2 mąki pszennej, sól, cukier, Rzodkiewki pokroić w plasterki lub zapałki, zalać wrzącą wodą i odstawić na 20 minut. Po tym czasie wylać wodę. Rzodkiewki włożyć do gar... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...