Dymka na ciepło

Dymka na ciepło

Dymka na ciepło

pęczek dymki, sól, cukier, masło Dymka – jednoroczna mała cebulka razem ze szczypiorem. Świeża dymka powinna być twarda i jędrna. Cebulka powinna być biała a szczypior soczyście zielony. Dymkę obrać, oczyścić, odciąć korzonki oraz większość szczypioru. Powinniśmy otrzymać kawałki długości około 10 cm. Cebulki włożyć do wrzącej osolonej i ocukrzonej wody i gotować około 5-7 minut – zależy od wielkości cebulek. Wyjąć i osuszyć. Na patelni rozpuścić masło i położyć na nim osuszone cebulki. Obsmażyć ze wszystkic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.