Sezon na czereśnie trwa więc trzeba to wykorzystać, tym bardziej że w tym roku są wyjątkowo dorodne. Proponuję czereśnie , sos czereśniowy do naleśników i omletów. 600 g czereśni, 2 – 3 łyżki cukru trzcinowego, płaska łyżeczka do kawy cynamonu mielonego, sok z 1 pomarańczy, skórka otarta z pomarańczy, sól, chili w proszku, Czereśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Następnie każdą czereśnię przekroić na pół. Na suchą patelnię wsypać cukier i na niedużym ogniu rozpuścić go, uważając aby się nie przypalił. Wsypać cy... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...