Cytryny w syropie imbirowo - korzennym

Cytryny w syropie imbirowo - korzennym

Cytryny w syropie imbirowo - korzennym

  Cytryny w syropie korzennym idealne do herbaty, lub tylko z ciepłą wodą. Na rozgrzewkę i przy przeziębieniach. Nie jest to słodki syrop, jeżeli lubimy ulep to trzeba dosypać cukru. Skórka cytrynowa dodaje trochę goryczki. 12 – 14 cytryn (najlepiej z cienką skórką), 1 kg cukru (u mnie trzcinowy), 850 ml wody, 80 -100 g imbiru, 20 goździków, 1,5 laski cynamonu, 1 torebka (owoc) kardamonu, Cytryny wyszorować bardzo dokładnie pod wodą. Pokroić w plasterki, odrzucić końcówki. Wyjąć pestki. Ułożyć plasterki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.