Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mąkę, żółtko, łyżeczkę proszku do pieczenia i cukru, a na koniec dolewamy mleko.Dokładnie wszystko mieszamy, aż do uzyskania jednolitej gęstej masy.Smażymy na maśle, do uzyskania złotego koloru :)Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę, wymieszać energicznie.Mleko zagotować, wystudzić, ciepłe (nie może być gorące!) wlać do żółtek z cukrem i mąką.Postawić na małym ogniu i gotować ciągle mieszając, aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji.... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...