Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką kolejnej książki siostry Anastazji. I to własnie w niej znalazłam przepis na babkę która bardzo przypadła mi do gustu i od razu wiedziałam, że w tym roku będzie ona gościła na naszym świątecznym stole. Babka jest idealna, pyszna, nie za słodka a przy okazji prezentuje się okazale;) Co najważniejsze (dla mnie) nie jest ona sucha i nie zatyka. Serdecznie polecam ;) Składniki: kostka masła 6 łyżek oleju 6 jajek 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru pudru ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...