Perfekcyjne wysmażone piersi z kaczki, to nie lada wyzwanie, ponieważ mięso nie może być suche i przepieczone, bo będzie gumowate i po prostu niesmaczne. Mój sposób na perfekcyjnie kacze piersi, to magiczne 8 minut, smażenia oczywiście! 😊 8 minut smażenia z każdej strony (jeżeli wolisz bardziej krwiste mięso smaż 6-7 minut), a potem obowiązkowo należy przykryć mięsi i ostawić, aby odpoczęło- wtedy wszystkie soki równomiernie rozprowadzą się wewnątrz mięsa, dzięki czemu jest soczyste, z lekko różowym środkiem (nie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...