ZUPA RYBNA BIAŁA KREM

ZUPA RYBNA BIAŁA KREM

ZUPA RYBNA BIAŁA KREM

 Delikatnie kremowa , aksamitna ,prosta w wykonaniu ,lekka i smakowita. 40 dag.ryby ( głowy i płetwy ) 20 dag.włoszczyzny 20dag.marchewki 4 dag.cebuli 8 dag.mąki 1 żółtko sól liść laurowy sok z 1 cytryny szczypta papryki mielonej 16 dag.pieczywa ****************************************** Głowę i płetwy gotujemy z dodatkiem cebuli, włoszczyzny i marchewki.W czasie gotowania dodać listek laurowy,paprykę mieloną i sól.Gdy warzywa są miękkie ,wyjąć z zupy głowę i płetwy.Wszystko zmiksować.Mąkę  rozrobić ze śmietaną ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.