SOK Z AGRESTU

SOK Z AGRESTU

SOK Z AGRESTU

 W tamtym roku postanowiłam zrobić kilka słoiczków agrestu ,który dostalam od przyjaciół i chciałam się z Wami drodzy czytelnicy podzielić ,bo sok wyszedł wysmienity.Agrest uprawiany jest w Europie i jest go aż 1500 odmian.Owoce możemy zjadać na surowo ,jak też w przetworach,suszyć lub kandyzować.Owoce zawierają pektyny ,sa bogate w żelazo,witaminę C,B_1,PP i A.Świetnie wpływają na na przemianę materii ,działają przeczyszczajaco ,i są nieodzownym składnikiem diet odchudzających .W 10 dag.owocach mamy tylko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.