MAŚLANY DROŻDŻOWIEC

MAŚLANY DROŻDŻOWIEC

MAŚLANY DROŻDŻOWIEC

 Najlepszy jest gdy jest ciepły.Rozplywa się w ustach i pozostawia niebiański smak na języku.Polecam go gorco!. 1/4 l.mleka 1 jajko 25 dag.masła 60 dag.mąki 2.5 dag.drożdży 20 dag.cukru 25 twarogu 2 op.cukru waniliowego skórka z cytryny  owoce jak ktoś lubi ale nie musowo **********************************************  Drożdże rozrobić z łyżką cukru i małą ilością ciepłego mleka.Odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać ,zrobić dołek i wlać rozczyn.1/3 masła roztopić .Wstydzić.Miksować z resztą mle... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.