LEUSZA

LEUSZA

LEUSZA

Przepis na : deser

 LEUSZA , pieczone ciasto naleśnikowe pochodzące z Ukrainy.Podajemy je z gęstą kwaśną śmietaną ,posmarowane dżemem lub posypane owocami.Zapraszam.  1 i 1/3 szkl.mąki 3 jajka 1.5 szkl.mleka Cukier Cukier waniliowy kubek śmietany 3 łyżki oleju Dżem lub owoce ******************************** Jajka ubić mikserem na puszystą masę,dodając po troszku mąki i mleka.Wymieszać lekko.Ciasto powinno mieć konsystencję bardziej gęstsze niż na naleśniki. Duża blaszkę polać olejem,wylać ciastko i piec 15-20 minut w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.