KRÓLIK PO PROWANSALSKU

KRÓLIK PO PROWANSALSKU

KRÓLIK PO PROWANSALSKU

 Lekki i delikatny KRÓLIK ,cudownie pachnacy ziołami ,rozpływający się wspaniale w ustach. 1 młody królik 150g.masła 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sok z cytryny sól pieprz 1 jajko mąka  bułka tarta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Królika sprawić,opłukać,osuszyć,oczyścić z błon,pokroić na porcje,posolić i pokropić cytryną.Kawałki królika panierować w mące,roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.Gdy mięso się zrumieni,posypać pieprzem,ziołami prowansalskimi,polać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.