KANDYZOWANE LIŚCIE MIĘTY

KANDYZOWANE LIŚCIE MIĘTY

KANDYZOWANE LIŚCIE MIĘTY

 Kandyzowane nie muszą być tylko owoce ,ale też liście np.jak u mnie MIĘTY.Od znajomych dostałam jej dosyć dużo więc postanowiłam większość poddać prostej kandyzacji ,aby później mieć ją do ciasta ,wody ,napojów itp.W tamtym roku zrobiłam z niej dużo słoików syropu , dlatego w tym roku  już nie będę go robiła więc ,aby ją przetwožyć zrobiłam ją  kandyzowaną i zamknęłam w  słoiku . Liście mięty 1 białko drobny cukier ********************************************** Liście oplukać,wysuszyć.Białko roztrze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.