Chałka śniadaniowa

Chałka śniadaniowa

Co prawda na co dzień praktycznie nie jadam pieczywa, jednak czasem łakomstwo bierze górę i zamarzy mi się jakiś wypiek. Ta chałka jest przepyszna zarówno na świeżo (oczywiście najlepiej prosto z pieca ze świeżym masełkiem), jak i przerobiona na chrupiące grzanki. Możecie ją przygotować zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej. U mnie tym razem była wytrawna z dodatkiem rozmarynu i czarnuszki. Czytaj także: Drożdżowe bułeczki winno-pomarańczowe P. S. Tak wiem, że ciast drożdżowych nie powinno jeść się na ciep...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, ciasto drożdżowe, zupa, grzyby, bułki, zupa grzybowa

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.