Budyń jaglany z musem korzennym ze śliwek

Budyń jaglany z musem korzennym ze śliwek

Budyń jaglany z musem korzennym ze śliwek

Ostatnie zimne dni przyniosły mi chęć na coś rozgrzewającego, ale zarazem słodkiego. W związku z tym przedstawiam Wam przepis na budyń jaglany z musem korzennym ze śliwek. Oczywiście taki budyń jaglany można zjeść ze świeżymi owocami, których teraz mamy pod dostakiem. Składniki na 4 porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej 50 ml mleka 2% tł lub mleka roślinnego 1/2 łyżki miodu 2 garście śliwek suszonych 1 szklanka czarnej herbaty 2 łyżki kakao cynamon goździki Przygotowanie: Kaszę jaglaną przesypać na sito, dokładnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny

Autor

Katarzyna SkórskaKatarzyna Skórska

Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, śliwka, kasza jaglana, budyń, mus

Inne przepisy z Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.