Podobno na żur, ale jeszcze nie miałam okazji poeksperymentować. W smaku jest trochę podobny do żytniego, ale jest bardziej słodki i mniej kwaśny (jeden i drugi był trzymany w tych samych warunkach i w takim samym czasie). W tym tygodniu będę gotowała żur, ale na zupełnie innej podstawie, więc też zakwasu owsianego nie przetestuję. Zostawię go może na przyszły tydzień, w lodówce może sobie spokojnie przysypiać. Nawet nie pamiętam skąd przypałętał się pomysł na dzisiejszy zakwas. Chyba przy okazji organizowan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...