O taaaak, to jest to co lubię najbardziej. Dużo zieleniny, ser i oliwa z oliwek. Święta nie święta, zielenina musi być. Koniec i kropka. Ale żeby nie była to typowa mało świąteczna zielenina, wrzuciłam do niej jajka przepiórcze. Jeżeli chcecie żeby była jeszcze bardziej wielkanocna, zamieńcie kiełki brokuła na rzeżuchę. Składniki: 2 sałaty rzymskie mini 10 jajek przepiórczych 5 rzodkiewek pęczek szczypiorku pół kostki sera feta garść kiełek brokuła sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz Wszy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...