Sałatka z jajkami, porem i ogórkami konserwowymi

Sałatka z jajkami, porem i ogórkami konserwowymi

Sałatka z jajkami, porem i ogórkami konserwowymi

Mam jakiś zastój mózgowy, chce mi się spać, nie chce mi się myśleć. Od 5 minut zastanawiam się co napisać i naprawdę nie wiem. Szybko więc i na temat – pyszne to to.  Składniki: 5 jajek 4 ogórki konserwowe biała część pora pęczek koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz   Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich ogórki pokrojone także w kostkę, pora pokrojonego w półplasterki, poszatkowany koperek, jogurt i majonez. Całość doprawiamy solą i świe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.