Przepis na : deser
Do paschy zbierałam się wiele lat. Czemu? Nie mam zielonego pojęcia. Tak jak wielokrotnie już Wam pisałam, coraz częściej wracam do tradycyjnych przepisów. Kupuję książki z kuchnią polską, wczytuję się ciągle w Hannę Szymanderską. Znowu się wczytałam i z tego wszystkiego wyszła dzisiejsza pascha. Pierwszy raz, odkąd polubiłam się z Hanią, muszę Wam się wyżalić. Z reguły wszystkie jej przepisy wychodziły idealnie. Tym razem, gdybym robiła paschę w 100% z jej przepisu, wkurzyłabym się. Przepis przeczytałam raz, ku... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...