Kolejny klasyczny przepis. Podobny jest już u mnie na blogu, ale z tego co pamiętam nie przesmażyłam cebuli i użyłam już ugotowanej kiełbasy, więc chyba nie wyszedł taki jak trzeba. Ten z dzisiaj wyszedł. Inna sprawa, że udało mi się kupić świetnej jakości kiełbasę. Bardzo aromatyczną i z super składem. A jak wiadomo jakość ma największy wpływ na smak. Piwo jakiego użyłam do tego przepisu to mój ulubiony Kormoran. Nie będę Wam dokładnie pisała jaki, bo jest specyficzny i nie każdemu podejdzie. Ja go lubię ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...