
Przepis na : obiad
Ojejuśku (to nie jest zdrobnienie?)! Tak, to jest to. To jest zdecydowanie TO. Sos, który wytworzył się z pieczenia jest przegenialny. Pierwszą partię zrobiłam wczoraj, z cienkimi kiełbasami, ale musiałam trzaskać zdjęcie w sztucznym świetle i zupełnie mi się nie podobało. Postanowiłam zrobić dzisiaj powtórkę z grubasami, zdjęcie zrobiłam o normalnej porze i oto jest. Mamy, powiedzmy „szczęście”, goszcząc u nas pewnego mięsożercę, który skrzętnie pomaga My w jedzeniu właśnie mięsa. Wczoraj wchło... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...