Łosoś wędzony na gorąco

Łosoś wędzony na gorąco

Łosoś wędzony na gorąco

Składniki: filet z łososia ze skórą 1 łyżka jodowanej soli kuchennej 1 łyżka peklosoli suszony koperek Przygotowanie: Filety z łosia osolić dość szczodrze. Nie trzeba się przejmować tym, że nam się sypnęło za bardzo. Odstawić do lodówki na 10-12 godzin, czyli na noc. Tak schłodzoną i nasoloną rybę wyciągamy i ściągamy nadmiar wody ręcznikiem papierowym. Jeśli zaszaleliśmy z solą i po nocce dalej ją widać na powierzchni, to polecam przepłukać bieżącą wodą i dopiero osuszać ręcznikiem papierowym. Teraz posypujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.