WEGAŃSKA CZEKOLADA BEZ CUKRU I JEGO SUBSTYTUTÓW

WEGAŃSKA CZEKOLADA BEZ CUKRU I JEGO SUBSTYTUTÓW

WEGAŃSKA CZEKOLADA BEZ CUKRU I JEGO SUBSTYTUTÓW

Przepis na : deser

O ile do wielu zdrowych lub zdrowszych alternatyw popularnych produktów musiałam się przekonać,  próbując kilka czy kilkanaście razy, o tyle karob pokochałam od pierwszej degustacji. Uwielbiam go za naturalnie słodki smak i karmelowy zapach. Doceniam za wiele zalet, do których należą: brak kofeiny (w przeciwieństwie do kakao), duża zawartość wapnia, żelaza, magnezu i witamin z grupy B. Karob wspomaga odporność organizmu i znajduje zastosowanie w kuracjach przeciwkaszlowych i antygrypowych. Przygotowując czek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jeść, by żyć w zdrowiu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.