ZUPA OGÓRKOWA NA ŻEBERKACH

ZUPA OGÓRKOWA NA ŻEBERKACH

ZUPA OGÓRKOWA NA ŻEBERKACH

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 2 żeberka, 8 średniej wielkości ziemniaków, 2 marchewki, 2 pietruszki, 500 g przecieru z ogórków, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 ziarna pieprzu, 2 liście laurowe,  sól, około 200 g śmietany. Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieram. Ziemniaki kroję w kostkę, 1/2 marchewki ścieram na tarce o dużych oczkach. Do garnka wkładam mięso i przyprawy - ziele angielskie, piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.