KURCZAK PO CHIŃSKU

KURCZAK PO CHIŃSKU

KURCZAK PO CHIŃSKU

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki podstawowe: 2 torebki ugotowanego ryżu, większa pierś z kurczaka + mąka ziemniaczana do obtoczenia, sól, pieprz, mała cebula czerwona, nieduże mango, średniej wielkości czerwona papryka, mała papryczka chili, 3 cm. imbiru, ząbek czosnku, 2 łyżki oleju, łyżka posiekanego szczypiorku. Składniki sosu: sok z 1 limonki, 5 łyżek cytrusowego sosu sojowego (można użyć zwykłego), 3 łyżki wody, 2 łyżki cukru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Autor

jejkuchniajejkuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ryż, mięso, kurczak, piersi, pierś, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kasza, kurczak z ryżem, dania z kurczakiem, filet z kurczaka, potrawy z kurczaka, kurczak z papryką , ryż z warzywami, dania z piersi kurczaka, ryż smażony, kurczak z warzywami

Inne przepisy z JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.