Lemon curd z całych jajek

Lemon curd z całych jajek

Lemon curd z całych jajek

Pojawił się wcześniej przepis na lemon curd z samych żółtek (przepis >>tutaj<< ). Tym razem chciałabym wam przedstawić przepis również na lemon curd ale tym razem ... z całych jajek! Ten przepis moim zdaniem jest dużo lepszy, chociaż nieco trudniejszy w przygotowaniu co prawda niż Lemon Curd z samych żółtek, ale smakowo i w konsystencji mi dużo bardziej odpowiada (myślę, że i wam się spodoba) :) Składniki: 3 cytryny (skórka i sok) 3 jajka 3/4 szklanki cukru 100 g masła (lub margaryny) BARDZO ZIMNE!... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jedzeniomania

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.