Pojawił się wcześniej przepis na lemon curd z samych żółtek (przepis >>tutaj<< ). Tym razem chciałabym wam przedstawić przepis również na lemon curd ale tym razem ... z całych jajek! Ten przepis moim zdaniem jest dużo lepszy, chociaż nieco trudniejszy w przygotowaniu co prawda niż Lemon Curd z samych żółtek, ale smakowo i w konsystencji mi dużo bardziej odpowiada (myślę, że i wam się spodoba) :) Składniki: 3 cytryny (skórka i sok) 3 jajka 3/4 szklanki cukru 100 g masła (lub margaryny) BARDZO ZIMNE!... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...