Pieczony, smażony czy grillowany – jak najlepiej przyrządzać łososia?

Pieczony, smażony czy grillowany – jak najlepiej przyrządzać łososia?

Pieczony, smażony czy grillowany – jak najlepiej przyrządzać łososia?

Łosoś zalicza się do tłustych ryb morskich, po które powinniśmy sięgać regularnie, najlepiej przynajmniej raz w tygodniu. Jest też produktem o wyjątkowo wysokiej wartości odżywczej, nie bez powodu uznawanym za bardzo zdrowy. Pytanie zatem nie brzmi zatem „czy”, ale raczej ¬– „jak” przyrządzać łososia? Pierwszym krokiem do zrobienia smacznej i zdrowej potrawy jest wybór ryby pochodzącej z dobrego źródła, takiej jak np.  MOWI Salmon . Wybranego przez siebie łososia możesz upiec, usmażyć lub przyrządzić n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu jakszef.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.