Ogórki w curry

Ogórki w curry

Ogórki w curry

Curry to jedna z moich ulubionych przypraw. Zimowa, ogórkowa zaprawa z tą właśnie przyprawą jest warta polecenia i wypróbowania.  Żółte ogóreczki zabarwione curry prezentują się całkiem fajnie a smakują wybornie.  1 litr wody 2 łyżki soli 1 łyżka cukru 3 płaskie łyżeczki curry 1/2 szklanki octu 10% 1-2 liście selery 1 cebula pokrojona w piórka ok. 2 kg ogórków Wszystkie składniki oprócz ogórków i liści selery zagotować. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Na spody słoików ułożyć po kawałku li... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.