69. Zupa cebulowa na boczku z czosnkowymi grzankami

69. Zupa cebulowa na boczku z czosnkowymi grzankami

69. Zupa cebulowa na boczku z czosnkowymi grzankami

4 duże cebule 1 l. bulionu z kostki lub prawdziwego ok. 200 g  boczku 0,5 szklanki śmietany 2 łyżeczki mąki do zaciągnięcia zupy sól, pieprz 2 łyżki oleju 2 lekko czerstwe bułki Olej kujawski  o smaku czosnkowym Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć  na rozgrzanym oleju na złoty kolor, następnie dodać boczek pokrojony w kostkę i dalej smażyć do częściowego roztopienia boczku. Do gorącego bulionu dodać cebulę z boczkiem, gotować ok. 15 minut na małym ogniu, następnie zaciągnąć mąką i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.