51. Francuska zupa cebulowa z zawijańcami
51. Francuska zupa cebulowa z zawijańcami
1 opakowanie Francuskiej zupy cebulowej 100 g mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 cebula 1 łyżka masła natka pietruszki sól, pieprz, 3-4 łyżki oleju Cebulę poszatkować i delikatnie podsmażyć na maśle. Natkę pietruszki pokroić, jajka roztrzepać i połączyć z mąką, mlekiem, cebulą i natką. Doprawić do smaku i usmażyć na oleju dwa duże placki na lekko złoty kolor , o średnicy ok. 25 cm. Gorące placki zawinąć w dwa osobne rulony i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Następnie rulony pokroić na kawałki o wysok... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło
Autor
Jadło i czytadło
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, cebula, zupa, jajko, pietruszka, zupa cebulowa, francuskie
Inne przepisy z Jadło i czytadło
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję