51. Francuska zupa cebulowa z zawijańcami

51. Francuska zupa cebulowa z zawijańcami

51. Francuska zupa cebulowa z zawijańcami

1 opakowanie Francuskiej zupy cebulowej 100 g mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 cebula 1 łyżka masła natka pietruszki sól, pieprz, 3-4 łyżki oleju Cebulę poszatkować i delikatnie podsmażyć na maśle. Natkę pietruszki pokroić, jajka roztrzepać i połączyć z mąką, mlekiem, cebulą i natką. Doprawić do smaku i usmażyć na oleju dwa duże placki na lekko złoty kolor , o średnicy ok. 25 cm. Gorące placki zawinąć w dwa osobne rulony i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Następnie rulony pokroić na kawałki o wysok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję