170. Ryżusie w wafelku

170. Ryżusie w wafelku

170. Ryżusie w wafelku

Przepis na : deser

Przyznacie, że ryż preparowany lekko powiewa nudnym smakiem, ale odpowiednia oprawa daje zdumiewające efekty!!! Na 2 porcje: 1 tubka zagęszczonego mleka słodzonego o smaku waniliowym SM Gostyń 1/3 kostki masła 3/4 szklanki ryżu preparowanego 3/4 szklanki bakalii (orzechy, rodzynki, suszone morele) 1 łyżka kakao 2 ciastka typu markizy 2 wafelki od lodów 3 kostki czekolady Wafelki obcinamy i za pomocą roztopionej czekolady "przyklejamy" do ciastek. Ryż suszymy na małym ogniu na suchej patelni przez ok 20 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.