Pigwa w syropie do herbaty

Pigwa w syropie do herbaty

Pigwa w syropie do herbaty

 Idealna konfitura na jesienną-zimową porę. Jako dodatek do herbaty. Warto ją przygotować. Ja osobiście bardzo uwielbiam. Dla mnie wystarczy jedna łyżeczka na kubek herbaty. I syrop i owoce są pyszne. Owoce w syropie gotowałam, więc są bardzo mięciutkie. Koniecznie zróbcie.   Potrzebujemy: około półtora kg owoców pigwowca japońskiego ( po obraniu i usunięciu pestek uzyskałam 70 dag owoców ) 70 dag cukru   Wykonanie pysznej pigwy w syropie: 1. Owoce pigwowca myjemy i osuszamy, usuwamy pestki i kroi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.