Takie nadziewane jajka są pyszne. Nadzienie przygotowałam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, suszonych pomidorów i szczypiorku. Idealne na przekąskę, kolację czy śniadanie. Na różne okazje. Prosto i bardzo pysznie. Bardzo polecam. Potrzebujemy: 6 jajek 3 łyżki majonezu 2 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów kilka liści czosnku niedźwiedziego pieprz czarny mielony do smaku ewentualnie sól do smaku posiekany szczypiorek według uznania bratki ( kwiaty ) Wykonanie pysznych nadziewan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...