Jestem zachwycona tymi ciasteczkami. Zrobiłam taką próbę przedświąteczną i na pewno upiekę je na świąteczny stół. Bardzo kruche i chrupiące. Idealne. Trochę słodkie, ale słodycz przełamana została powidłem śliwkowym. Beza bardzo długo pozostaje chrupiąca. Dodam, że im dłużej ciasteczka poleżą to bardziej zmiękną. Bardzo polecam, upieczcie takie, a nie pożałujecie. Udanych wypieków. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanki mąki tortowej 1 żółtko 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru N... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...