Kompot z czereśni

Kompot z czereśni

Przepis na : obiad

Prosty, szybki przepis. Idealny dodatek do letnich obiadów. Kompot jest słodziutki i można go rozcieńczać wodą. Niezapomniany smak dzieciństwa. Obowiązkowa pozycja w naszej spiżarce 😉 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki czereśnie (u mnie ciemne czerwone) zalewa 2:1 – na każde 200 ml wody dodajemy 100 g cukru Wykonanie Czereśnie dokładnie myjemy i usuwamy ogonki. Przygotowujemy syrop z wody i cukru – ilość zależy od ilości słoików: w garnku gotujemy wodę z cukrem (na każd...

Czytaj dalej na blogu iMadzik.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.