Składniki: – seler naciowy (ok. 500 g) – 1 duża puszka kukurydzy – 1 filet z kurczaka (ok. 300 g) – 1 mały jogurt naturalny – 6 małych ogórków konserowych – 2 łyżki majonezu – sól, pieprz świeżo zmielony Przygotowanie: Kurczaka kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy na oleju do kruchości. Ściągamy z patelni i chwilę studzimy. W tym czasie myjemy łodygi selera, obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Wrzucamy do miski. Kukurydzę odsączamy z... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...