Panna cotta

Panna cotta

Panna cotta

Przepis na : deser

Składniki /ok.4 porcje: –  500 ml płynnej śmietany 30-36% –  50 g cukru – 1 laska wanilli lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii – 1,5 łyżeczki żelatyny – 1 łyżka białego rumu do podania: ok. 300 g świeżych lub mrożonych malin, mięta. Przygotowanie: Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimniej wody. Laskę wanilii przekroić wzdłuż i za pomocąnoża wyciągnąć ziarenka. Śmietanę wlać do niedużego garnka. Dodać cukier i laskę wanilii z ziarenkami lub 2łyżeczki ekstraktu z wanilii. Podgrzewać ok. 10 minut na małym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.