Przepis na : deser
Składniki: – 250 g mąki pszennej – 50 g cukru – szczypta soli – 200 g masła – 4 żółtka Nadzienie – 600 g rabarbaru – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 1/2 łyżeczki cynamonu – ok 180 g konfitury z malin Beza – 4 białka – 200 g cukru – do posypania płatki migdałów Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą, dodać masło, żółtka i połączyć ciasto. Następnie uformować z ciasta kulę i włożyć na 15 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na kształt krążka o średnicy ok. 30 cm. Przenieść na formę do tarty o śr... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...