Dziś zapraszam na ekspresowe, pyszne muffinki czekoladowe, miękkie i wilgotne z dużą ilością malin. Zrobione z połączenia mąki orkiszowej i pszennej pełnoziarnistej, bez dodatku cukru. Idealne na przekąskę lub deser. Składniki (ok. 12 sztuk): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej* 1 szklanka mąki orkiszowej 1/2 szklanki ksylitol/erytrytolu/cukru 3 łyżki ciemnego kakao szczypta soli 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka roślinnego 100 g oleju płynnego oleju roślinnego ok. 250 g świeżych mal... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...