Chyba każdy zna pyszny ser ricotta.. Kupujemy go najczęściej w sklepach, często nawet nie zastanawiamy się, czy jest on dobrej jakości. Nie oszukując się, nie zawsze spoglądamy na "etykietkę" produktu, który kupujemy. Może nawet lepiej, bo wyszłoby, że ograniczylibyśmy nabywane przez nas produkty do minimum. Aktualne sztuczne ulepszanie żywności, nie jest najzdrowsze, dlatego warto tworzyć coś samemu. Ricottę możemy podawać na słodko, czy wytrawnie, według uznania. Składniki: Litr mleka od 0.5- 1.5 % mały jogur... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...