Biszkopt z kremem truskawkowym

Biszkopt z kremem truskawkowym

Biszkopt z kremem truskawkowym

Przepis na : deser

  Składniki na biszkopt: 4 jajka 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 2 łyżki ciepłej wody Wymieszać mąki. Ubić białka na sztywno dodając cukier, żółtka rozbełtać z wodą i dodać do piany. Mąkę dodajemy mieszając ręcznie. Wstawić do nagrzanego piekarnika(170 st) i piec 45 min. Gdy ciasto wystygnie przekrawamy na pół. Krem truskawkowy:   700 g truskawek 2 sereki mascarpone 1/2 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody 1/2 l śmietanki 30% 1 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu harrisa

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.